Thema 11 ging over hutten bouwen. De kinderen moesten zorgen voor een constructie die tegen wind kon. En bij iedereen gelukt.

 
 

 
 

Nog even lezen hoe en waar je maar wil in het biebboek.

 
 

 

Exotische dieren in groep 3

N.a.v. ons thema dieren hadden we wel heel bijzondere dieren op school. Namelijk een hele grote Agaat slak, twee blauwtong skinken (hagedissen), een tenrec (lijkt op een egel, maar is geen familie...), een rode en een Russische rattenslang... Het was reuze boeiend en heel leuk!!Hieronder vind je alle foto's. 

 
Bezoek kunstlokaal!!

Vandaag heeft groep 3 een bezoek gebracht aan het Kunstlokaal in Gemert. We hebben verschillende werkjes kunnen bekijken zoals werkjes van kralen, klei, snoep. Ook hebben we een kijkje mogen nemen in het atelier waar er wordt geschilderd, waar men beeld kan houwen en potten bakken. Ook stond er een schilderij van juffrouw Helmi.

We hebben het thema kunst op een leuke manier af kunnen sluiten.
Thema Kunst
In groep 3 hebben we het in thema 9 over kunst. Tijdens een wereldoriëntatieles hebben we gekeken naar het werk van een kunstenaar die gebouwen en bruggen inpakt. Welke materiaal gebruikt hij hiervoor? Wat gebeurt er als het gaat waaien?
Vervolgens zijn we met toiletpapier gaan experimenteren. De kinderen kregen enkel de mededeling dat de les over de kunst van inpakken zou gaan.
Daarna mochten de kinderen in groepjes een voorwerp in de klas veranderen in kunst door het in te gaan pakken. Er moest overlegd worden welk materiaal het meest geschikt was en of het kunstwerk mooi en/of grappig moest zijn.


Voor alle foto's klik hier. 
 

Schattententoonstelling groep 3
Vrijdag 30 maart presenteerden de kinderen van groep 3 een verzameling in hun zelfgemaakte schatkist. Groep 1 en groep 7 kwamen op bezoek in het schattenmuseum. De kinderen vertelden volop over hun complete verzameling, een gedeelte of dat ene speciale exemplaar.


Voor overige foto's klik hier.

Thema zon, maan en sterren in groep 3
In groep 3 hebben we in dit thema hoofdletters leren lezen en geleerd hoe sterk lucht is. Tevens hebben we samen de ruimte gemaakt vol planeten en sterren. We kennen de planeten nog beter door de zin: Mijn Vader At Meestal Jonge Spruitje Uit Nieuwe Pekela.
Als afsluiting hield Sterrenwacht Orion uit Uden een presentatie over de zon, maan en sterren. Ze hadden twee telescopen meegebracht en we hebben geleerd dat sterren ‘doodgegaan’ en ‘geboren worden’.


zie hier overige foto´s
 

Baby Daan en juf Loes waren op bezoek... 

 
  

 

De brandweer was op bezoek in groep 3.... Spannend en leerzaam!!


Voor overige fotos klik hier. 
 

In groep 3 hebben we gewerkt aan het thema: Restaurant...


Meer foto's zien klik hier.

Hoe maak je priklimonade?
In Thema 3 van Lijn 3 hebben de kinderen zelf mogen onderzoeken hoe je priklimonade kunt maken. In kleine groepjes vertelde elk kind zijn/haar plan van aanpak. Daarna was het tijd om het uit te testen en hier daar ook even te proeven. Regenwormen bestuderen
In thema 2 van Lijn 3 hebben we in groepjes regenwormen bestudeerd. Waar zit nu precies zijn kop? Hoe beweegt een regenworm precies? En sommige hebben zelfs even gevoeld. Mmmmmmm, groep 3 maakt appelmoes!

Thema 2 van Lijn 3 staat in het teken van ‘de boom’. In de les wereldoriëntatie was  het doel de oogst van een appelboom verwerken tot appelmoes.
We bekeken verschillende soorten appels en welke dan het meest geschikt zijn voor het maken van appelmoes. De kinderen kregen de vraag of we met een pureestamper of een citruspers appelmoes konden maken. Samen kwamen we erachter dat koken nodig is om de apps l zachter te maken.
Vervolgens hebben alle kinderen meegeholpen en mochten we aan het einde van les nog even proeven. Ook van een potje appelmoes. En warempel, de helft van de klas koos voor de zelfgemaakte appelmoes. Een geslaagde les!